Savo Đikanović

Savo Đikanovic, rodjen 28.02.1975 u Podgorici, dijete podgoričke Budućnosti koji je najveći dio svoje karijere proveo igrajući za mnoge grčke klubove. Osvajač je prvog trofeja u istoriji Budućnosti, Kup Jugoslavije 1996 godine. Takođe je igrao za Mornar iz Bara, Lovćen sa Cetinja u kojem je u sezoni 2001/02 proglašen za najboljeg skakača lige, Hemofarm iz Vršca sa kojima je osvojio i ABA ligu 2004-te godine i igrao uzastopno dva polufinala Uleb Cupa, i finale Kupa Radivoja Koraća gdje je zaustavljen od Crvene Zvezde. Igrao je i za evropskog prvaka Olimpijakos iz Atine, Olimpiu iz Larisse, Kolossos sa Rodosa, Trikala iz Trikale, Marussi iz Atine, Ickarus iz Atine, Etha sa Kipra sa kojom je i osvojio prvenstvo te države, Igokei iz Laktaša, Jaszbereny iz Mađarske, Teodo iz Tivta.

Posle 25 godina u košarci, dugačku karijeru je završio u svojoj 39 godini. Nakon završene karijere se posvetio individualnom radu sa mladim igračima.

1271432_ball_basketball_sport_game_play_icon.png

O nama

Košarkaški kamp Kolašin je u prethodnih sedam sezona pokazao ozbiljnost ne samo stučnim i kvalitetnim radom, već i dovođenjem evropskih i NBA zvijezda koje su ovaj kamp učinili još interesantnijim.
384000_address_coordinates_gps_location_map_icon.png

Adresa

Adresa: Piperska 370/A81000 PodgoricaCrna Gora

BasketCamp © 2021. All rights reserved.